Dagens utflykt :)Vi vaknade ungefär vid 11 av att tyskarna kom och skakade tältet och skrek. Haha, Linnea trodde att det var en björn som attackerad och blev livrädd, det var jätte roligt, knäppa tyskar haha!

Linnea och Henrik på bild :)

Tyskarna gillar verkligen att skrämmas, haha! När vi var påväg in till stan, det var meningen att vi skulle gå in (ungefär en mil) så kom det en bil i fullfart mot oss som tutade och höll på. Det tog ca 20 sek innan vi uppfattade att det var dom haha :) Då hade vi nästan hunnit skita på oss redan :D De erbjöd skjuts in till stan, så vi åkte med dom. En rolig resa haha :)Nyköping är verkligen vackert :) Det är jätte fint överallt och ser inte ut som om att det är i sverige (iaf nu på sommaren)
Vi strosade runt på stan och njöt av solen och värmen. Kollade runt vad som fanns och hittade en jätte mysig damm som vi satte oss vid. Vi gick och käkade på någon billig lunchbuffé grej, 50 kr och man fick äta hur mycket man ville, supergott!
Efter några timmar gick vi hem, och då GICK vi faktiskt :)
 Vi fick någon kommentar här på bloggen där dom sa att "om vi stannade två dagar på varje ställe så är det inget speciellt", nåt sånt skrev dom. Vi vill bara förklara att eftersom att vi har gått 8 mil på två dagar ligger vi före "schemat" och kunde därför ta en vilo dag utan att hamna efter. Dessutom så har vi inte bara legat och sölat vid stranden, utan har faktiskt gått nästan fram och tillbaka in till stan härifrån vilket är ungefär det vi egentligen ska gå varje dag.

Mne men, nu ska vi inte låta så bittra utan nu ska vi planera rutten tills imorgon. Höres senare :)

P.s. Tyskarna hälsar "Hej, jak elskar dejk" Översatt: Hej, jag älskar dig!

Förlåt för dålig uppdatering!

Har uppdaterat väldigt lite sen vi kom hit till campingen. Detta beror på att vi har varit inne i nyköping hela dagen och har inte haft med oss datorn.

Vi kan ju berätta lite om vad vi gjorde igår :)

Som vi sagt så är den här campingen verkligen jätte mysig! Vattnet är 23 grader varmt och hur långgrunt som helst!
Vi fick kontakt med tyskarna igår, dom är ritkgit sköna faktiskt :) Vi satt och pratade med dom fram tills klockan var runt två på natten. De kunde faktiskt lite svenska : ja, nej, bra, jag heter, hur mår du, jag är från och sen lite annat censurerat haha!
Dom stannar också till imorgon, så vi får njuta av deras sällskap idag också :)


Linnea rätt sliten vid den äckliga delen av vattnet (jätte mycket äckliga alger där).

Här sitter dom :) Henrik, Martin och Jens :) Riktigt roliga faktiskt!

Satt hela kvällen/natten och mumsade på Tic Tac som vi fick av Nathalie Berg, aaaaaaasgott!


partytältet anropar
Sitter och myser i tältet, har köpt massa godis och käkat nudlar :)

Det är många som undrar hur mycket pengar vi har med oss. Tyvär så väljer vi att inte svara på den frågan eftersom att risken finns att det kommer något psycho och rånar oss (nej, så mycket har vi inte, men ändå). Men vi har så vi klarar oss, och sen har vi ju internetbanken till hjälp!

Nu ska vi gå på promenad runt campingen, det har kommit hit några skit snygga killar som vi ska spana på! Haha, typiskt oss!

Hejdå och godnatt troligtvis!

Juste, glömde säga att vi är framme HAHA :)

Är framme i nyköping! Kom väl hit runt..hm.. vet inte riktigt haha!
Har taigt massor med bilder idag, men själva uppladdningen tar så tid så jag ska prova lägga in dom lite senare :)
Är fullt med mygg här, är på strandstuvikens camping, jätte mysigt ställe! Kanske blir så att vi stannar här en natt till och utforskar staden lite.

Linnes underklädespåse blev kvar i trosa hos moa, så pappa kommer med den någon dag haha.

Nej, nu ska vi gå och ta en efterlängtad dusch, c ya!


Godmorgon folks!


Visst ser vi stekiga ut? Haha. Julia, SNART KOMMER VIIIII!!! (Okej, kanske några femti mil kvar, men ändå!)


Just nu är vi ute i skogen, tar en liten rast. Det blir många små raster haha.
Inatt ska vi sova på en camping i nyköping, ligger tydligen rätt centralt = YES! Då slipper vi gå tusen meter extra in i skogen.


greatings from trosa!Shu shu! Just nu ligger vi i Moas säng och myser :) Vi kom fram till Trosa tidigare än vi trodde. Får väl hoppas att vandringen till Nyköping går lika snabbt imorgon!

Många har undrat hur vi kommer kunna ladda batteriet till datorn och mobilen under resan. Eftersom att vi kommer försöka hinna leta upp en camping vid varje stopp så är det nog rätt troligt att det där finns uttag till laddarna. Om det inte finns det så får vi väl springa in till någon mack och försöka flörta till oss tillgång till uttag ;) Haha, det löser sig, promise!

Sen vi kom hit har det varit fullt ös hela dagen, har sett mycket av trosa, sonny och moa har guidat oss genom hamnen och stan. Dessutom fick vi grillat direkt när vi kom, det kallar vi service! Lite tråkigt dock att det här säkert är ända gången under resan som någon kommer grilla till oss så vi ska njuta riktigt ordentligt haha.

Nu ska vi varva ner och ladda upp för imorgon, vi kommer tälta på Moas tomt, jätte mysigt!

du och jag alfred, du och jag..!
Ni måste väl ändå erkänna att våran luftgitarr är riiiiiiiktigt het? Haha, sprang in på affären och köpte lite småsaker, självklart massa tidningar (fick luftgitarren i kalle anka tidningen haha).

Har gått en bra bit nu, vet inte riktigt vart vi är, men är snart i Vagnhärad, nice! Alla som åker förbi kollar på oss som om vi är dumma i huvudet, de är väl inte vana att två ungdomstjejer går på vandring i skogen!

Nej, nu ska vi ta och vandra vidare, snart framme vid dagens slutdestination! Ciao!

första skadan redan skedd
Haha, bella har redan skadat sig. Hon skar sig på hennes väska.

Vi har stannat till för att ta en paus nu, vet inte riktgit hur långt vi har kommit om vi ska vara ärliga, men vi är på rätt väg och mitt ute på landet.
Dagens resa är beräknad fyra mil, hem till moa och sonny där vi ska grilla! Kommer bli skönt att komma fram.

Våra väskor väger sjukt mycket, men pappa kommer ner till oss när vi är framme och lämnar en vagn som vi ska lasta på lite grejer på så vi slipper bära så mycket på bara ryggen. Smart va? Haha.

Nej, nu ska vi ta och vandra vidare så att vi kommer någonvart. Det är stekhett ute, helt galet!

UPPDRAG!

Så, nu har vi valt ut våra 10 uppdrag som vi ska utföra under resans gång. Dessa är:


1.
Springa in på en mack, roffa åt sig så mycket godis som möjligt från en hylla, slänga fram allt till kassan och skrika: MÅSTE!! HA!! GODIS!! NUUUUUUUUU!!! hur mycket får jag för en hundring?!?! måste ha sockeeeeeeer!!!!!!

2. Gå in på en mack, prata teckenspråk med kassören (ett teckenspråk vi själva har hittat på såklart)

3. Tala babyspråk med folk och göra det på största allvar, som om det är helt naturligt (gäller gamlingar, ungdomar, alla helt enkelt)

4. Placera ditt ansikte en sekund på bordet eller mot en vägg. Fortsätt sedan där du var som om ingenting hänt

5. Skratta utan anledning. Bli sedan snabbt allvarlig och låtsas som ingenting. Spela ovetande om ditt plötsliga skrattutbrott

6. Drabbas av allvarlig narkolepsi. Somna, låt huvudet falla och snarka högt ett par sekunder. Vakna snabbt igen och fortsätt där du var som om inget hänt

7. Ha två personligheter. Flina t ex plötsligt som om du är en liten elak sagofigur med en mörk hemlighet om du pratar med någon

8. Knacka på hos någon och fråga om du får låna papper och penna. Ropa sedan till den ena (om linnea utför uppdraget ropar hon till bella) : vart var det nu hon låg? var det 45 grader norr om bäcken? Belinda ska då hyscha linnea och säga att hon ska vara tyst eftersom att folk kan höra

9. Varenda gång en bil kör förbi (under tre timmar) så ska ni slänga er ner på alla fyra och börja rulla er på marken

10. Varje gång det åker förbi en moped eller motorcykel ska ni hoppa och vinka samtidigt som ni sjunger: en korv en korv, en liten liten koooooooooooorv!

Nu är vi slitna kan vi säga, har varit och handlat det allra sista och lagt fram alla saker vi behöver. Nu hoppas vi på en god natts sömn, vi ska ju trots allt börja gå om ungefär 8 timmar!

Godnatt, hörs imorgon!

Packar som en galningSitter och gör en checklista på allting vi ska packa med oss. Har nog inte riktgit insett förrän nu hur grymt mycket man behöver! Man får ta och tänka på att allting kan hända! Haha, vi får väl hoppas att våran tur står på våran sida..!

Ungefär såhär känner jag mig just nu. Springer omkring som en galning i hela lägenheten och fifflar och donar, är typ jätte rädd ifall jag kommer glömma nåt viktigt!


(inlägget skulle läggas upp mycket tidigare egentligen, men glömde helt bort det, haha!)

2 dagar kvar!

Nu är det bara två dagar kvar.
Vi båda kan knappt sova om nätterna för att vi är så nervösa.. Tänk om något går snett? Usch, man börjar verkligen tänka på alla riskerna som finns.

Idag har vi suttit och klurat ut vilka vägar vi ska gå för att vi ska komma fram så snabbt som möjligt. Haha, plus att vi har packat medicinväska, och den är inte liten kan vi säga! Känner vi oss själva så kommer vi nog skada oss på vägen eftersom att vi båda är väldigt klumpiga av oss tråkigt nog haha.

Vi har köpt massa solkrämer och aftersun. Har installerat comviq surf så att vi kan blogga också, nice!

Bella har även provat att fälla upp och ta ihop tältet. Hon och hennes mamma stod i vardagsrummet med den uppe, och det tog en halvtimme innan de förstod hur man skulle göra! Men nu är hon proffs, så det slipper vi oroa oss över iallafall.

Ni kan ju fortsätta att komma med roliga uppdrag som ska utföras under resan, vi tänkte välja ut 10 tills imorgon, så brainstorma nu!

Såhär ser två nervösa 92or ut mitt i all stress.
Första bilden: försöker se söta ut för våra läsare

Andra bilden: Orkar inte spänna våra ansikten för att se bra ut och slappnar av och visar våra rätta jag

Tredje bilden: Härifrån gick det bara utför, resten av bilderna vill ni inte se, haha!


Hejdå!

Uppdrag

Tänkte att jag skulle ta och berätta lite mer om uppdragen vi kommer göra under tiden vi går.

Det är så att vi har skapat en grupp på facebook (förstår inte hur vi inte tröttnat på facebook ännu haha) som heter "Uppdrag!". Här har vi låtit folk skriva roliga uppdrag som vi kan göra i sommar och vi kommer välja ut minst tio som vi ska utföra.

Det kan vara vilka uppdrag som helst. Kanske gå fram till en tant och fråga om hon är med på kottleken, låtsas cykla på cykelvägen och plinga som en ringklocka, säga "håll käften" till varje person som säger hej till en. Haha, ja, VAD SOM HELST.

 

Så har ni några bra och roliga uppdrag till oss är det bara att kommentera här på bloggen eller gå med i gruppen Uppdrag! på facebook!

 

CIAO!


4 dagar kvar..!

Blir många inlägg nu eftersom att folk kommer med frågor, så jag passar på att besvara dom nu när jag ändå sitter vid datan (här hos mamma kan man inte sitta vid datan hela tiden som hemma i Södertälje).

Frågan löd: Vad ska ni äta under tiden ni går?


Kan ju säga hejdå till mammas goda lax...


Ja, eftersom att vi kommer gå en vääääääääldans lång bit (södertälje-landskrona) så kommer vi inte alltid gå på ställen där det finns kiosker, restauranger o.s.v. Detta betyder att vi nog kommer få köpa med oss mat som håller länge, som t.ex. nudlar, soppor. Pappa ska langa ett triangakök till oss också, vilket kommer underlätta mycket.

Vi kommer ju självklart handla i kiosker/mackar och sånna ställen om vi går förbi. Haha, tänker på ett av våra "uppdrag" som vi har fått under vandringen (berättar mer om det ikväll eller imorgon). Utmaningen går ut på att springa in i en mack eller kiosk och låtsas vara helt hypade och galna, dra ihop så mycket godis vi kan från en hylla och springa fram till kassan och skrika något i stil med :VI HAR EN HUNDRING, MÅSTE HA SOCKER!!!! HUR MYCKET FÅR VI FÖR EN HUNDRING?!?!?! AAAAAAAAH!!!!SOCKEEEEEEEER!!

Berättar mer om uppdragen senare haha!


Howdy!Haha, känner mig som en riktig bonde efter dagens shopping inne i Visby. Usch vad man bränner pengar där!

Har införskaffat mig en solhatt, nya solglasögon eftersom att jag råkade sätta mig på mina andra (suck..) och trådlöst internet en månad. Hade lite halvt panik över att jag inte skulle få hem startpaketet i tid om jag köpte från comviqs hemsida, så sprang in på clas ohlson. Dom har verkligen allt därinne! Helt galet vad prylar dom har...

Såg även att falsksanning (http://www.finest.se/falsksanning) har hissat våran blogg, lite kul faktiskt. Tack vare detta höjdes våra besökare från omkring 50 till typ 1500 på en dag haha!

http://paulitac.blogg.se/ undrar lite över hur vi ska bo och så under resan, och vart så jag tänkte passa på att förklara det nu.
Vi kommer ha med oss tält under resan vilket betyder att vi, om det är okej väder (d.v.s. inte storm) och om det finns ett bra ställe, kommer att tälta. Visserligen kommer vi även ta in på vandrarhem någon natt och så om det finns i närheten för omväxlingens skull. Man vill ju inte komma hem och gå lika krokigt som Quasimodo efter alla nätter i tältet precis, haha!

Ciao!


LTHaha, ja, såhär såg det då ut när vi var med i LTs sommarbilaga som kom ut idag. Lite roligt faktiskt haha!
Sen så ska de ju också följa upp oss under resans gång också, höra me doss vart vi är och att allt gått bra och så.
Nu är det bara fem dagar kvar, och det börjar bli sjukt nervöst. Jag vet inte riktigt varför jag är så nervös, men det måste nog ha att göra med känslan av att vi verkligen kommer göra det, det finns ingen återvändo nu.

Idag ska jag göra en lite checklista över allting som vi behöver ha med oss och så ska jag nog ringa Belinda och höra med henne om det är någonting som fattas eller inte behövs.

Nu ska jag njuta av sommarsolen här på Gotland. Hejdå!


TältetSåhär ser vårat tält ut som vi köpte på Rusta.
Ungefär 120 brett tror jag, men det ska nog räcka, vi är ju inte så stora precis.

Imorgon ska vi kanske åka och handla lite fler saker som vi behöver på resan, vi måste hitta seglarstövlar!
Vi ska ven testa att sätta upp tältet och kolla om vi lyckas ta ner det enligt beskrivningen. Haha, det såg jätte svårt ut på bilden på fodralet!

Man märker att det börjar närma sig, det börjar bli dags att välja ut vilka kläder man ska ha med, hur mycket och planera med pengar och liknande.

Stressen hinner ikapp!

9 dagar kvar!Kan inte fatta att vi är påväg om nio dagar!

Vi har fått rätt många frågor över resan, och en av dom är vart vi ska duscha nånstans?

Det finns många alternativ. Vandrarhem har oftast dusch och om vi bor där över natten så kommer vi ju definitivt att duscha där haha. Sen så kommer vi väl ta ett dopp i en sjö eller nåt liknande om vi går förbi eftersom att det nog kommer bli sjukt varmt då vi kommer gå när solen lyser som starkast.

Eftersom att både jag och Belinda älskar att vara ute i naturen och så vet jag att vi kommer klara av detta. Och är det så att vi får något problem eller att nån av oss blir skadad (peppar, peppar) så vet jag att vi kommer lösa det just därför att vi tror att vi kan det.

Nej, nu ska jag inte skriva mer för stunden.

Kanske sätter in en bild på hur tältet ser ut som vi köpte lite senare? Haha, jaja.

Hejdå!

18/6... 10 dagar kvar!Tjooooooooooooooo!

Nu är det bara 10 dagar kvar, det börjar dra ihop sig nu...
Igår blev det storhandling på Rusta och Intersport ute i Moraberg och vi fick hem lite allt möjligt. Bl.a. kompass, superbra vattenflaskor, uppfällbart tält (utan massa pinnar och onödiga saker som väger), myggmedel, ficklampor för nattliga äventyr, stöd så att knäna inte tröttas ut (lätt hänt i mitt fall..) fotspray som kyler fötterna och lite andra småsaker.

Idag införskaffades även skor, tackar killen på Stadium inne i stan, skorna sitter superbra! Ett par Adidas Supernova Sequence fick följa med Linnea hem. Hoppas dom slits med hälsan!

Lite planering kvar att göra nu. Vi måste planera alla destinationer för varje dag, pricka ut alla campingar och så.
Pappa Håkan fixar vagn och regnställ och andra smarta saker.

Snart är det dags!

Wihoo!

Hejsan hejsan och välkommen till våran blogg!

Denna blogg ägs av inte mindra än:

och:


a.k.a Belinda Johansson och Linnea Degerstedt.

För att berätta lite kort om oss :

Vi är två tjejer (eller är vi..?) född 1992. Båda bosatta i Södertälje där vi pluggar på Teknikgymnasiet med inriktning på arkitektur och design.

Skulle folk beskriva oss med ett ord, skulle det vara galna, en självklarhet. Vi bryr oss inte så mycket om vad folk tycker och tänker om oss, utan vi kör på och tycker folk inte om det så är det inte vårat problem. Vi gillar att bjuda på oss själva och älskar äventyr.

På tal om äventyr, nu kommer vi till anledningen till varför vi har skapat denna blogg.

Har ni hittat hit så vet ni säkert svaret. Vi ska nämlige vandra från Södertälje till Landskrona med start den 28e juni. Frågan är väl kanske varför just Landskrona? Jo, där bor nämligen världens bästa Julia Örbom.Hon är min (Linneas) barndomsvän och har tragiskt nog (för mig är det tragiskt och för flera andra i Södertälje) flyttat till Landskrona. Jag besöker henne alltför sällan och vi bestämde oss för att hälsa på henne, på ett eller annat sätt.

Ja, om ni läser tidningen den 23e juni så kommer ni få reda på lite mer om hur vi kom fram till att vi skulle gå dit osv, vill inte skriva en hel bok precis.

Hursomhelst, detta är en liten inledning till bloggen.
Välkommen släkt och vänner och skumma personer som säkert kommer stalka oss.

Nu är klockan mycket, så vi säger väl välkommen och godnatt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0